20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Jablečné lívance se smetanou

Název Množství a jednotka
jablka 3 ks
polohrubá mouka 300 g
mléko 500 ml
vejce 2 ks
cukr krupice 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z mléka, vajec, cukru, soli a mouky připravíme řídké lívancové těsto. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do těsta. Na rozpáleném oleji pomalu smažíme z obou stran lívance dozlatova. Na talíři lívanečky sypeme skořicovým cukrem, potřeme zavařeninou a ozdobíme kopečkem zakysané smetany.


 


RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na bylinkách

Postup: Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě,... zobrazit recept

RECEPTY

Kančí se šípkovou omáčkou

Postup: Kančí maso - plecko, kýtu nebo hřbet očistíme, odblaníme, ostrým nožem uděláme... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Na Harcovně

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...